Főzni jó!

Imádok főzni, sütni, új recepteket olvasgatni és kipróbálni. Rengeteg receptet lementettem már a számítógépre, most szép sorban kipróbálgatom őket és a jól sikerülteket itt gyűjtöm össze főleg magamnak, de örülök neki, ha másnak is segíthetek ezzel. Én hiszek benne, hogy: Főzni bárki tud! Csak kell hozzá egy jó recept! ( Lecsóból idézet) Ha szeretnél velem kapcsolatba lépni, email-címem: borzsi@freemail.hu

Kövess a Twitteren!

Utolsó kommentek

Statisztikám

Kovászos uborka

2010.07.27. 13:00 :: Borzsi

Életemben először csináltam kovászos uborkát, és nagyon jól sikerült! Egyből kedvet is kaptam még több savanyúság készítéséhez :) Mi amúgy is nagyon sok savanyúságot eszünk télen, ezért nem árt, ha többféle dolog közül választhatunk majd. Tervezem, hogy készítek még csalamádét is, azt minden évben szoktam eltenni 8-10 üveggel, de karácsonyra mindig elfogy, úgyhogy idén dupla mennyiségből fogom csinálni.

Na de, térjünk vissza a kovászos uborkára! Jöjjön a recept:)

 

Hozzávalók: 2 kg apró uborka, 1 nagy csokor kapor, 1 nagy fej fokhagyma, só

Elkészítése: Az uborkákat beáztattam fél órába vízbe, majd folyó víz alatt jól ledörzsöltem, hogy nehogy homok maradjon rajtuk. Az üvegeket már előre kimostam, kiforráztam, mindegyikbe raktam 3-4 ág kaprot, 1 gerezd fokhagymát. Az uborkát bevagdostam 3/4-ig, majd az üvegekbe rakosgattam. Mindegyik üvegbe raktam 1 szelet kenyeret. Közben vizet forraltam, és literenként 1 evőkanál sót tettem bele. Mikor már kicsit kihűlt a víz, rámertem az uborkákra, az üvegeket tálcára állítottam, mindegyik tetejére egy kistányért tettem és kiraktam az erkélyre napos helyre. 4 nap után már jó is lett!

Szólj hozzá!

Címkék: befőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://foznijo.blog.hu/api/trackback/id/tr252179730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása